پرینتر های سوزنی و ماتریسی
پرینتر سوزنی ، چاپگری است که از مکانیزم ضربه برای چاپ استفاده می کند. بدین صورت که پرینت هد شامل چندین سوزن ( پین ) می باشد که بصورت ماتریس کنار یکدگیر قرار گرفته و هرجا که نیاز به چاپ باشد ، با سرعت و به شدت به ریبون پرینت ضربه زده و در نتیجه ی آن ، چاپ صورت می گیرد. از قرار گرفتن اثرات ضربه (چاپ یک نقطه سیاه) در کنار یکدیگر ، یک کاراکتر چاپ شده به وجود می آید.
برخی از کاربردهای انواع پرینتر سوزنی
پرینتر سوزنی به دلیل هزینه چاپ فوق العاده پایینشان محبوبیت فوق العاده ای در صنایع ، ادارجات و حتی کاربری های خانگی ، مخصوصاً در دهه های 70 ، 80 و 90 میلادی ، داشتند.
امروز با گسترش پرینترهای لیزری ، پرینتر های سوزنی محبوبیت گذشته خود را از دست داده اند اما به دلیل کاربرد امنیتی پرینتر های سوزنی ، همچنان جایگاه خود را در صنایع ، ادارجات ، بانک ها ، داروخانه ها و... حفظ کرده اند. همانطور که گفته شد در پرینترهای سوزنی ، اثر ضربه بر روی ربیون ، چاپ را به وجود می آورد. این ضربه جوهر ریبون را به تار و پود و نسوج کاغذ برده و امکان تقلب را به صفر میرساند. حال آن که در پرینتر های لیزری ، تونر بر روی کاغذ پخته می شود و به سادگی و با یک جسم تیز ، می توان آن را از روی کاغذ پاک کرد.
از دیگر کاربردهای رایج این پرینتر ، می توان به پرینت همزمان چند نسخه ای اشاره کرد. بدین صورت که چنانچه از کاغذ کاربن برای چاپ استفاده شود ، اثر ضربه بر روی آن کاغذ منجر به چاپ بر روی کاغذ پشتی آن می شود.
نهایتاً قدرت ، استقامت و دوام بالای پرینتر سوزنی در مقایسه با پرینتر لیزری ، منتج به استفاده از این پرینتر ها در محیط های صنعتی و جاهایی که به حداقل نظارت انسانی نیاز دارد ، شده است.
همچنین می توانید از برخی مدل های خاص پرینترهای سوزنی ، به عنوان پرینتر چک و پرفراژ چک مانند پرینتر تالی داسکام T5040 یا به اختصاری پرینتر تالی 5040 و تالی داسکام 5130 استفاده نمایید.
اما مزایای دیگر پرینتر های سوزنی چیست ؟
کیفیت چاپ
کیفیت چاپ پرینترهای سوزنی ، بر اساس تعداد سوزن ها ( پین ) مشخص می شود. پرینتر های سوزنی در دو دسته پرینترهای سوزنی 9-Pin و پرینتر های سوزنی 24-Pin تولید می شوند.
برای مثال یک پرینتر سوزنی 24-پین تالی 1125 ، بهترین کیفیت چاپ در پرینتر های سوزنی را ارائه می دهد.
پرینتر سوزنی تالی 1125 ، دارای عمر ریبونی معادل 7 میلیون کاراکتر است که از رقبای خودش به مراتب بیشتر می باشد.
هزینه هر چاپ
تنها مصرفی این پرینتر ها ، ریبون آن ها می باشد که بر خلاف پرینتر های لیزری که تونرشان به اتمام میرسد ، ریبون این پرینتر ها پس از مدت زمانی طولانی ، جوهر خود را از دست داده و اثر چاپشان کمرنگ و کمرنگ تر می شود. در مقایسه ریبون یک پرینتر سوزنی بسیار ارزان تر از تونر کارتریج یک پرینتر لیزری است.
سرعت چاپ
سرعت در پرینتر های سوزنی معقوله ای است که با کیفیت چاپ رابطه عکس دارد. بدین صورت که هرچه کیفیت بیشتری مدنظر باشد ، سرعت پرینتر کمتر می شود. اما نکته حائز اهمیت آن است که در بیشترین سرعت هم کیفیت چاپ قابل قبول است. سرعت پرینترهای سوزنی بسته به نوع ، کاربرد و کارخانه سازنده شان از 50 کاراکتر در ثانیه تا 1500 کاراکتر در ثانیه می باشد.
طول عمر
طول عمر این پرینتر ها در مقایسه با حجم کاریشان ، بسیار بالا و مفید است. همانگونه که گفته شد از این پرینتر ها می توان در محیط های صنعتی ، به راحتی استفاده نمود.
اما عیب این پرینتر ها این است که به دلیل سرعت حرکت پرینت هد و ضربه ، سر و صدای به مراتب بیشتری دارند. کمپانی تالی موفق شده است این سر و صدا ها را به وسیله ی مکانیزم صداگیری درونی ، به حداقل برساند.